'عباس كارگر' روز شنبه در حاشیه بازدید از پروژه احیا مراتع جنگلی سه قلعه سرایان در خراسان جنوبی در جمع خبرنگاران افزود: جمهوری اسلامی ایران در امر مقابله با بیابان زایی حرف نخست را در دنیا می زند و خراسان جنوبی نیز از استانهای موفق در این زمینه است.
وی در ادامه از افزایش 500 درصدی اعتبارات بیابانزدایی خراسان جنوبی طی سال جاری نسبت به سال گذشته خبر و ادامه داد: اعتبارات حوزه بیابان در خراسان جنوبی از 600 میلیون تومان در سال گذشته به سه میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: 10 درصد اعتبارات بیابان زدایی امسال در كشور به خراسان جنوبی اختصاص یافته است.
او گفت: در اجرای طرحهای بیابانزدایی مشاركت مردم مهمترین عامل موفقیت است لذا اختصاص بودجه به تنهایی كارساز نیست و مدیریت مشاركتی با حضور كارشناسان در عرصه و مردم باید شكل گیرد.
وی به پروژه احیای زمینهای جنگلی و تخریب شده(RFLDL) در سه قلعه شهرستان سرایان اشاره و بیان كرد: این پروژه با همكار مشترك دولت جمهوری اسلامی ایران و صندوق تسهیلات زیست محیطی جهانی GEF و نیز كمكهای فنی اجرایی سازمان خواروبار و كشاورزی ملل متحد 'FAO' در دو استان خراسان جنوبی و كرمان در حال اجرا است.
وی مساحت اجرای این پروژه را 460 هزار هكتار از عرصه های جنگلی و تخریب شده دو استان اعلام و بیان كرد: این پروژه بزرگ مقیاس منحصربفردی است كه در كمترین جای دنیا در حال اجرا می باشد.
مدیركل امور بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: این پروژه با هدف احیا زمینهای جنگلی و تخریب شده با تاكید ویژه بر عرصه های تحت فرسایش بادی و خاكهای شور به اجرا درآمده است.
وی افزود: پروژه احیا زمینهای جنگلی از اواخر سال گذشته در دو استان كرمان و خراسان جنوبی آغاز شده و هم اكنون خراسان جنوبی به دلیل همكاری مردم منطقه و انتخاب گروه توانمند كاری در اجرای این پروژه از برنامه جلوتر است.
كارگر اظهار امیدواری كرد، این پروژه و نتایج حاصل از آن به یك مدل موفق برای اجرا در سایر نقاط بیابانی ایران و جهان تبدیل شود.
665